4 spôsoby, ako zrušiť synchronizáciu Tumblr s Twitterom

V tomto článku sa dozviete, ako odstrániť prepojenie medzi kontami Tumblr a Twitter. Tento proces nemôžete vykonať v mobilnej aplikácii Twitter ani v klientovi Tumblr pre počítače, hoci môžete vypnúť odosielanie príspevkov z Twitteru pre konkrétny príspevok na Tumblr z mobilnej aj počítačovej platformy.

Metóda 1 zo 4:Používanie služby Twitter (počítač)

Prejdite na webovú stránku Twitter. Nachádza sa na adrese https://twitter.com/. Ak tak urobíte, otvorí sa vaša domovská stránka Twitteru, ak ste prihlásení.

  • Ak nie ste prihlásení na Twitter, kliknite na Prihlásiť sa, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a kliknite na Prihláste sa opäť.

Kliknite na svoj profilový obrázok. Toto by ste mali vidieť v pravom hornom rohu stránky Twitter. Kliknutím naň sa vyvolá rozbaľovacia ponuka.

  • Ak nemáte profilový obrázok, táto ikona zobrazí biele vajíčko na farebnom pozadí.

Kliknite na Nastavenia a ochrana osobných údajov. Táto možnosť sa nachádza v dolnej časti rozbaľovacej ponuky.

Kliknite na Aplikácie. Je to karta na ľavej strane stránky, smerom k spodnej časti zoznamu možností tu.

Vyhľadajte položku „Tumblr“ a kliknite na ňu Zrušiť prístup. Toto tlačidlo uvidíte napravo od tmavomodrej ikony „Tumblr“. Kliknutím na stránku Zrušenie prístupu okamžite odstráni Tumblr z aplikácií vášho účtu Twitter, čím zabráni odosielaniu príspevkov na Twitter z Tumblr.

Metóda 2 zo 4:Použitie aplikácie Tumblr (Mobile)

Otvorte službu Tumblr. Je to tmavomodrá aplikácia s bielym písmenom „t“. Tumblr sa otvorí na vašej domovskej stránke, ak ste už prihlásení.

  • Ak nie ste prihlásení do služby Tumblr, klepnite na Prihlásiť sa, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a klepnite na Prihlásiť sa.

Klepnite na ikonu „Účet“. Ide o ikonu v tvare osoby, ktorá sa nachádza buď v pravom dolnom rohu obrazovky (iPhone), alebo v pravom hornom rohu obrazovky (Android).

Ťuknite na ikonu ozubeného kolesa. Nachádza sa v pravom hornom rohu profilovej stránky.

Ťuknite na položku Sociálne zdieľanie (iPhone) alebo Prepojené kontá (Android). Táto možnosť sa nachádza v dolnej časti stránky s nastaveniami účtu.

Posuňte modrý prepínač Twitter doľava do polohy „Vypnuté“. Mala by sa zmeniť na sivú.

Klepnite na Odpojenie služby Twitter (iPhone) alebo UNLINK (Android). Ak to urobíte, zrušíte prepojenie medzi Tumblr a Twitter; vaše príspevky z Tumblr sa už nebudú zobrazovať na Twitteri v predvolenom nastavení a nebudete mať možnosť publikovať na Twitteri z Tumblr.

  • Prístup k službe Tumblr môžete ešte zrušiť z webovej stránky Twitter, ale je to skôr formalita na prerušenie prepojenia medzi oboma platformami než nevyhnutný krok.

Metóda 3 zo 4:Zakázanie služby Twitter pre konkrétne príspevky (mobilné zariadenia)

Otvorte Tumblr. Je to tmavomodrá aplikácia s bielym písmenom „t“. Tumblr sa otvorí na vašej domovskej stránke, ak ste už prihlásení.

  • Ak nie ste prihlásení do služby Tumblr, klepnite na Prihláste sa, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a ťuknite na položku Prihlásiť sa.

Ťuknite na ikonu ceruzky. Nachádza sa buď v strede dolnej časti obrazovky (iPhone), alebo v pravom dolnom rohu obrazovky (Android).

Klepnite na typ príspevku. Môžete vypnúť Twitter pre akýkoľvek typ príspevku.

Klepnite na modrú ikonu Twitter. Túto ikonu v tvare vtáčika uvidíte buď v pravom hornom rohu príspevku (iPhone), alebo v pravom dolnom rohu stránky (Android). Ikona sa zmení na sivú, čo znamená, že tento príspevok nepôjde na Twitter, keď ho uverejníte.

  • Ak je ikona vtáčika sivá, váš príspevok nie je nastavený na odosielanie na Twitter.

Metóda 4 zo 4:Zakázanie služby Twitter pre konkrétne príspevky (počítač)

Prejdite na webovú stránku Tumblr. Nachádza sa na adrese https://www.tumblr.com/. Ak ste prihlásení v prehliadači, dostanete sa na domovskú stránku Tumblr.

  • Ak nie ste prihlásení do služby Tumblr, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a potom kliknite na tlačidlo Prihláste sa.

Kliknite na ikonu ceruzky. Je v pravom hornom rohu stránky Tumblr.

Vyberte typ príspevku. Twitter môžete vypnúť pre akýkoľvek typ príspevku.

  • Klepnite na modrú ikonu Twitter. Je to tlačidlo v tvare vtáčika v spodnej časti okna príspevku. Ak to urobíte, zabráni to tomu, aby sa príslušný príspevok dostal aj na Twitter, keď ho uverejníte.

    • Ak je ikona vtáčika sivá, váš príspevok už nepôjde na Twitter.