Ako deaktivovať konto Facebook (s obrázkami)

V tomto článku sa dozviete, ako dočasne odstrániť svoj profil zo služby Facebook, hoci sa k nemu budete môcť vrátiť jednoduchým prihlásením. Tento postup sa líši od trvalého odstránenia konta na Facebooku.

Metóda 1 z 2: Dočasné odstránenie profilu v mobilnom telefóne

Otvorte Facebook. Toto je tmavomodrá aplikácia s bielym písmenom „f“. Ak ste prihlásení do služby Facebook, jej otvorením sa dostanete do kanála správ.

  • Ak nie ste prihlásení do služby Facebook v systéme Android, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a ťuknite na položku Prihlásiť sa na zobrazenie kanála noviniek.

Ťuknite na stránku . Nachádza sa buď v pravom dolnom rohu obrazovky (iPhone), alebo v pravom hornom rohu obrazovky (Android).

Prejdite nadol a ťuknite na položku Nastavenia. V prípade systému Android tento krok preskočte.

Klepnite na Nastavenia účtu. Nachádza sa buď v hornej časti vyskakovacieho menu (iPhone), alebo smerom k spodnej časti menu (Android).

Tap Všeobecne. Táto karta sa nachádza v blízkosti hornej časti obrazovky.

Ťuknite na Spravovať konto. Je to spodná možnosť na tejto stránke.

Ťuknite na Deaktivovať. Tento odkaz sa nachádza napravo od položky „Účet“.

Zadajte svoje heslo a potom klepnite na Pokračovať. Ak tak urobíte, dostanete sa na stránku deaktivácie.

Ťuknite na dôvod deaktivácie konta. Ak klepnete na Ďalšie stránky možnosť v dolnej časti sekcie, budete musieť zadať dôvod deaktivácie.

  • Ak chcete, aby Facebook automaticky reaktivoval vaše konto po týždni alebo menej, klepnite na Toto je dočasné. Vrátim sa. a potom vyberte počet dní, počas ktorých má byť vaše konto deaktivované.

Klepnite na Zatvoriť ak sa zobrazí výzva na vykonanie samostatnej akcie. Ak Facebook považuje vami zvolený dôvod za odstrániteľný, zobrazí sa vyskakovacie okno so správou s alternatívnou (voliteľnou) akciou; klepnutím na Zatvoriť stránku odstráni toto vyskakovacie okno.

Ak chcete, môžete sa odhlásiť z e-mailových oznámení a/alebo z aplikácie Messenger. Ak to chcete urobiť, jednoducho klepnite na políčka vedľa Odhlásenie sa z prijímania budúcich e-mailov od Facebooku a Ponechať ma prihláseného do aplikácie Messenger resp.

Ťuknite na položku Deaktivovať. Nachádza sa v dolnej časti stránky. Ak to urobíte, vaše konto sa okamžite deaktivuje.

  • Pred deaktiváciou môžete byť ešte raz požiadaní o zadanie hesla.
  • Svoje konto môžete opätovne aktivovať prihlásením sa do služby Facebook pri ďalšom otvorení aplikácie.

Metóda 2 z 2:Dočasné odstránenie vášho profilu na Macu a PC

Prejsť na webovú stránku Facebook. Nachádza sa na adrese https://www.facebook.com/. Ak ste už prihlásení na Facebooku, dostanete sa do svojho News Feedu.

  • Ak nie ste prihlásení na Facebook, zadajte svoju e-mailovú adresu (alebo telefónne číslo) do pravého horného rohu obrazovky a kliknite na Prihlásiť sa pokračovať.

Kliknite na ▼. Túto ikonu uvidíte v pravom hornom rohu stránky Facebook, hneď napravo od ? ikona. Kliknutím naň sa vyvolá rozbaľovacia ponuka.

Klepnite na Nastavenia. Je to smerom k spodnej časti rozbaľovacej ponuky.

Kliknite na tlačidlo Všeobecné informácie karta. Túto možnosť uvidíte v ľavej hornej časti stránky.

Kliknite na Spravovať účet. Je to posledná možnosť na stránke.

Klepnite na odkaz „Deaktivovať konto“. Táto možnosť sa nachádza hneď nad Zatvoriť Tlačidlo.

Zadajte svoje heslo na Facebooku. Urobíte to v textovom poli blízko stredu stránky.

Kliknite na Pokračovať. Pokiaľ je vaše heslo správne, dostanete sa na stránku deaktivácie.

Kliknite na dôvod deaktivácie. Urobíte to v časti „Dôvod odchodu“ v blízkosti spodnej časti stránky.

  • Ak chcete, aby Facebook automaticky reaktivoval vaše konto po týždni alebo kratšie, klepnite na Táto možnosť je dočasná. Vrátim sa. a potom vyberte počet dní, počas ktorých má byť vaše konto deaktivované.

Kliknite na Zatvoriť ak sa zobrazí výzva na vykonanie samostatnej akcie. V závislosti od zvoleného dôvodu odchodu vám Facebook môže namiesto deaktivácie konta odporučiť odhlásenie alebo pridanie priateľov.

Prezrite si možnosti ukončenia. Pred deaktiváciou konta môžete začiarknuť alebo zrušiť začiarknutie nasledujúcich možností:

  • Odhlásiť sa z e-mailu – Začiarknite toto políčko, aby vám Facebook neposielal e-maily.
  • Messenger – Deaktivuje aj Facebook Messenger. Ak toto políčko nezaškrtnete, ľudia vás stále budú môcť vyhľadávať a posielať vám správy cez Messenger.
  • Odstrániť aplikácie – Ak ste vývojár na Facebooku a vytvorili ste aplikácie, budú uvedené na tejto stránke. Začiarknutím tohto políčka ich odstránite z profilu vývojára.

Kliknite na Deaktivovať. Je to modré tlačidlo v dolnej časti stránky.

  • Po tomto kroku možno budete musieť znova zadať svoje heslo.
  • Kliknite na Deaktivovať teraz keď sa zobrazí výzva. Týmto spôsobom deaktivujete svoje konto na Facebooku. Ak ho chcete kedykoľvek znova aktivovať, jednoducho prejdite na prihlasovaciu stránku Facebooku, zadajte svoju e-mailovú adresu a heslo a kliknite na Prihlásenie.