Ako napísať osobné vyhlásenie pre verejné zdravotníctvo: 7 krokov

Postgraduálne programy v oblasti verejného zdravia vyžadujú v rámci prihlasovacieho procesu osobný výrok, aby sa zistilo, či je študent vhodný pre daný program. Toto vyhlásenie, označované aj ako vyhlásenie o účele, načrtáva akademické úspechy, profesionálne zázemie a osobné charakteristiky osoby. Najmä vo vysoko konkurenčných programoch sa osobný výrok pri rozhodovaní o prijatí starostlivo zvažuje. Pri písaní osobného vyhlásenia pre verejné zdravotníctvo sú dôležité nasledujúce úvahy.

Kroky

Prečítajte si pokyny k osobnému vyhláseniu, ktoré poskytuje program verejného zdravotníctva. Usmernenia môžu byť rozsiahle alebo len na pár riadkov. V oboch prípadoch univerzity očakávajú, že študenti budú pozorne sledovať pokyny a vyhovieť požiadavkám na informácie.[1]

• Venujte pozornosť požadovanému počtu slov, obmedzeniam počtu znakov a pokynom na riadkovanie. Niektoré programy v oblasti verejného zdravia triedia veľké množstvo žiadostí. Urobte dobrý prvý dojem dodržaním požiadaviek na dĺžku a formátovanie.

Napíšte osobné vyhlásenie vo formáte eseje. Vyhnite sa jednoduchému opakovaniu údajov zo svojho životopisu vo formáte zoznamu. Výpoveď musí byť presným odrazom toho, ako komunikujete a organizujete svoje myšlienky.

Podrobne si prečítajte požiadavky na program verejného zdravotníctva a opisy predmetov. Mnohé univerzity očakávajú, že vysvetlíte, prečo ste si vybrali ich program verejného zdravotníctva a ako dobre sa ponúkané témy zhodujú s vašimi budúcimi cieľmi v tejto oblasti. Uveďte konkrétne problémy a skupiny obyvateľstva v oblasti verejného zdravia, ktoré vás zaujímajú, a venujte sa im.[2]

Zvážte svoje akademické vzdelanie. Ak sa váš predchádzajúci titul (tituly) zameriaval na verejné zdravotníctvo, uvedenie tejto skutočnosti a dôvodu, prečo ste si vybrali tento odbor, automaticky naznačuje váš veľký záujem o túto oblasť. V prípade bakalárskeho štúdia v inom odbore vysvetlite, v akom okamihu sa prejavil váš záujem o verejné zdravotníctvo. Možným katalyzátorom môže byť záujem o verejné zdravie, inšpiratívna kniha alebo stretnutie s niekým vplyvným v tejto oblasti.[3]
Dôveryhodný zdroj
Purdue Online Writing Lab
Dôveryhodný zdroj pokynov na písanie a citovanie
Prejsť na zdroj

Vysvetlite svoje odborné skúsenosti v oblasti verejného zdravia. Ide o zhrnutie typov práce, ktorú ste vykonávali v danej oblasti, a akým spôsobom vás táto práca inšpirovala k ďalšiemu akademickému pôsobeniu. Rozpracujte, ako vám spojenie vašich doterajších odborných skúseností a predmetov postgraduálneho programu pomôže účinne prispieť k danej oblasti.[4]
Dôveryhodný zdroj
Purdue Online Writing Lab
Dôveryhodný zdroj pokynov na písanie a citovanie
Prejsť na zdroj

Zapojte do osobného vyhlásenia svoje osobné motivácie a vlastnosti. Niektoré programy verejného zdravotníctva chcú vedieť o vašich osobných vlastnostiach. Môžu vás požiadať, aby ste sa venovali svojim silným a slabým stránkam, ktoré sa týkajú oblasti verejného zdravia. Osoba, ktorá je súcitná, usilovná a/alebo spoľahlivá, by mohla vysvetliť, ako tieto silné stránky poslúžia iným. V prípade potreby sa možno venovať aj slabým stránkam alebo nevýhodám a vysvetliť príslušné životné lekcie alebo to, ako konkrétny neúspech viedol k väčšej motivácii riešiť ťažké problémy alebo pomáhať iným.[5]

• Zachovajte profesionálny a zároveň osobný tón. Oblasť verejného zdravotníctva si vyžaduje záujem o zdravie iných. Efektívny list preukazuje intelektuálnu zvedavosť, znalosti v oblasti verejného zdravia a ohľaduplnosť k ľudstvu.
  • Referencie