Ako odstrániť históriu Google: 8 krokov (s obrázkami)

Spoločnosť Google zhromažďuje informácie o každom vyhľadávaní, ktoré sa vykonáva prostredníctvom jej programov. V roku 2012 zjednotili všetky informácie o ochrane osobných údajov a umožnili vám vybrať si, či chcete, aby spoločnosť Google zhromažďovala históriu vášho webového vyhľadávania a poskytovala ju klientom tretích strán. Postupujte podľa týchto pokynov, aby ste vymazali históriu Google a zvýšili svoje súkromie online.

Časť 1 z 3: Účet Google

Prejdite na Google.com alebo gmail.com a prihláste sa do svojho konta Google.

  • Všetky produkty spoločnosti Google sú zjednotené, čo znamená, že na prístup ku všetkým produktom spoločnosti Google, ako sú Gmail, YouTube, Dokumenty a ďalšie, by ste mali používať rovnaké prihlasovacie meno.

Prejdite na Google.com/História. Tu spoločnosť Google spravuje vyhľadávania a ďalšie informácie o prehliadaní na interné a reklamné účely.

  • Keď ste na hlavnom vyhľadávači Google, môžete tiež prejsť na stránku História Google. Nájdite ikonu ozubeného kolesa, ktorá označuje nastavenia. Kliknite naň a vyberte položku „História vyhľadávania.“

Časť 2 z 3: Vyberte si históriu vyhľadávania Google

Zadajte typ histórie, ktorú chcete odstrániť. Prejdite cez rôzne možnosti v ľavom stĺpci.

  • Môžete napríklad prejsť do časti „Nákupy“ alebo „Obrázky“ alebo „Financie“ a zobraziť zoznam histórie vyhľadávania spred obdobia, počas ktorého ste používali účet Google.

Vyberte, či chcete odstrániť len určité časti histórie Google.

  • Toto je výhodnejšie, ak používate službu Google Now, pretože vaše karty sú založené na vašej histórii Google. Odstránením sekcií financie, nákupy alebo iných sekcií sa môže odstrániť účinnosť týchto kariet a vášho hlasového vyhľadávania.

Vyberte jednotlivé položky v každej kategórii.

Kliknutím na tlačidlo „Odstrániť položky“ odstránite túto konkrétnu históriu.

Časť 3 z 3:Odstránenie celej histórie

Vráťte sa na hlavnú stránku Google.com/história stránky.

  • Stlačte tlačidlo „Odstrániť všetko“.

    • Rozhodnite sa, či chcete vypnúť webovú históriu. Prejdite do nastavení súkromia, vyberte možnosť vypnutia a vyberte, kto môže vidieť vašu históriu. Stlačením tlačidla „Uložiť“ vykonajte zmeny vo svojom konte.
    • Aj keď sa rozhodnete zvýšiť nastavenia ochrany súkromia, spoločnosť Google bude zhromažďovať údaje o vašich vyhľadávaniach pre svoje interné programy, ako je napríklad analytika.
  • Odkazy