Ako odstrániť konto Google+: 9 krokov (s obrázkami)

Váš profil Google+ je aspekt sociálnej siete vášho konta Google. Bolo potrebné používať službu YouTube, ale spoločnosť Google to odvtedy zmenila. Vo vašom profile Google+ sa ukladajú všetky vaše +1 a hodnotenia. Ukladá aj rozšírené informácie o vašom profile. Môžete ho rýchlo odstrániť z akéhokoľvek zariadenia.



Tento článok bol označený ako historický.

Služba Google Plus bola vypnutá 2. apríla 2019 (Posted 2019-04-02).

Časť 1 z 2:Odstránenie vášho profilu

Navštívte stránku .plus.Google.com/downgrade vo svojom webovom prehliadači. Môžete to urobiť z počítača alebo mobilného zariadenia. Možnosť „Odstrániť profil Google+“ z ponuky Nastavenia aplikácie Google+ vedie aj na túto webovú stránku.

Prihláste sa pomocou svojho účtu Google. Toto by malo byť konto, pre ktoré chcete vymazať svoj profil Google+. Ak sa po prihlásení zobrazí stránka Aktualizácia, dané konto nemá profil Google+.

Prezrite si údaje, ktoré budú vymazané. Toto je všetko, čo sa odstráni, keď sa zbavíte svojho profilu Google+. Uvedie sa aj zoznam údajov, ktoré sa budú uchovávať.

  • Vaše údaje špecifické pre Google+ budú vymazané. To zahŕňa všetky +1, príspevky, komentáre, zbierky a kruhy.
  • Vaše fotografie a kontakty nebudú odstránené.
  • Vaše recenzie budú skryté, ale nebudú odstránené.
  • Všetky stránky Google+, ktoré ste vytvorili, sa zachovajú.
  • Váš kanál YouTube a nahrávky nebudú odstránené.
  • Vaše konto Google nebude vymazané. Stále budete mať prístup k službám Gmail a Disk.

Potvrďte, že chcete odstrániť svoj profil. Ak chcete pokračovať, musíte zaškrtnúť políčko „Povinné“. Je to preto, aby sa zabránilo náhodnému vymazaniu vašich údajov.

  • Odstránenie účtu je trvalé. Údaje nie je možné obnoviť. Absolútne sa uistite, že chcete pokračovať, pretože už nie je cesty späť.

Kliknutím na tlačidlo „Odstrániť“ vymažete svoj profil Google+. Váš profil Google+ bude vymazaný a všetky jeho údaje budú odstránené. Môže trvať niekoľko dní, kým všetko zmizne.[1]

Časť 2 z 2:Vyčistenie zvyšných údajov

Odstránenie vašich recenzií pomocou služby Mapy Google. Vaše miestne recenzie budú uložené v časti „Vaše príspevky“ v Mapách Google. Budú označené ako súkromné a skryté. Ak si to želáte, môžete ich vymazať natrvalo.

  • Prihláste sa na webovú lokalitu Mapy Google pomocou rovnakého konta Google.
  • Kliknite na tlačidlo Menu a vyberte položku „Vaše príspevky.“
  • Kliknite na kartu „Recenzie“. Zobrazí sa tu zoznam všetkých recenzií, ktoré ste vykonali.
  • Kliknite na tlačidlo Viac vedľa hodnotenia, ktoré chcete odstrániť. Vyberte možnosť „Odstrániť prehľad.“ Potvrďte, že ho chcete odstrániť.

Odstránenie nahraných fotografií. Odstránením profilu Google+ sa neodstránia žiadne fotografie, ktoré ste nahrali. Budete ich musieť vymazať prostredníctvom aplikácie Picasa.

  • Navštívte stránku picasaweb.Google.com/lh/myphotos. Prihláste sa pomocou svojho konta Google.
  • Stiahnite si všetky fotografie, ktoré chcete zachovať. Odstránenie fotografií z aplikácie Picasa ich odstráni zo všetkých vašich produktov a zariadení Google. Uistite sa, že ste uložili všetky fotografie, ktoré chcete zachovať.
  • Vyberte album. Toto je najrýchlejší spôsob odstránenia viacerých fotografií. Odstránením albumu sa odstránia aj všetky fotografie, ktoré obsahuje.
  • Kliknite na tlačidlo „Akcie“ a vyberte položku „Odstrániť album.“ Budete požiadaní o potvrdenie, že chcete odstrániť fotografie. Po odstránení fotografií ich už nebudete môcť obnoviť.

Odstráňte všetky ďalšie informácie o profile. Odstránením profilu Google+ sa nevymaže váš profil Google. Navštívte stránku aboutme.Google.com spravovať svoje verejné údaje. Pozorne skontrolujte každú časť. Odstráňte všetky informácie, ktoré už nechcete mať spojené s kontom Google.

  • Odstrániť celé konto Google. Ak chcete úplne odstrániť svoju prítomnosť v službe Google, budete chcieť vymazať celé svoje konto Google. Je to nezvratné a ovplyvní to všetky produkty spoločnosti Google vrátane služieb Gmail, Vyhľadávanie, YouTube, Disk a ďalších.[2]

    • Navštívte webovú lokalitu Moje konto Google na adrese myaccount.google.com. Prihláste sa pomocou účtu, ktorý chcete odstrániť.
    • V časti „Nastavenia účtu“ kliknite na položku „Odstrániť účet alebo služby“. Vyberte možnosť „Odstrániť konto Google a údaje.“
    • Prezrite si všetko, čo bude vymazané. Zobrazí sa prehľad všetkých údajov, ktoré budú odstránené.
    • Začiarknutím políčok potvrďte, že chcete odstrániť svoj účet, a potom kliknite na tlačidlo Odstrániť účet.“ Tento proces je nezvratný.
  • Odkazy: