Ako odstrániť položku automatického dokončovania poverenia používateľa z prehliadača Microsoft Edge v systéme Windows 10

Ak sú v prehliadači Microsoft Chromium Edge načítané staré návrhy používateľských mien a hesiel, ktoré už neplatia, možno budete chcieť odstrániť niektoré staré položky. Obnovte svoj zoznam podľa krokov uvedených v tomto článku.

Kroky

Otvorte svoju verziu prehliadača Microsoft Edge. V súčasnosti je táto funkcia dostupná len v prehliadači Microsoft Chromium Edge na rozdiel od staršieho prehliadača Microsoft Edge. Najčastejšie to nájdete na paneli úloh systému Windows 10 alebo v ponuke Štart, hoci váš počítač sa môže líšiť v tom, ako boli pridané tieto skratky prehliadača.

Otvorte si zoznam nastavení. Kliknite na menu s tromi bodkami vpravo od ikony vášho profilového obrázka v pravom hornom rohu a kliknite na položku „Nastavenia.“

Klepnite na Heslá z užšieho zoznamu, ktorý sa zobrazí po otvorení stránky Nastavenia.

Príliš sa nezaoberajte prepínačmi pre položky „Ponúkať uloženie hesiel“ a „Automaticky sa prihlásiť.“ O tieto údaje sa môžete postarať na konci, ak chcete, a nie sú podstatné pre odstránenie už uložených starých poverení pre používateľské meno a heslo.

Prečítajte si riadok s názvom grafu. Túto tabuľku tvoria v podstate štyri stĺpce. V ľavom stĺpci sa nachádza webová stránka, na ktorú sa vzťahujú prihlasovacie údaje. Ak sa musíte prihlásiť do online portálu smerovača WiFi a uložiť svoje údaje, mali by sa zobraziť tu. Ďalšie dva riadky sú vaše používateľské meno a heslo (pre vaše súkromie sú maskované hviezdičkami a nie sú skutočnými kópiami pre súčet znakov). Najpravejší stĺpec obsahuje rozbaľovacie pole, ktoré ovláda čítanie „Podrobnosti“ a vymazanie.

  • O tlačidlo Podrobnosti tohto posledného stĺpca zoznamu sa nemusíte príliš starať.

Rolujte zoznamom, kým sa nezobrazí poverenie webovej stránky, ktoré chcete odstrániť. Neexistujú žiadne zalomenia riadkov, ktoré by vám ukázali, kde sa jednotlivé riadky začínajú a končia a udržiavali jeden riadok rovnomerne od druhého, takže pri navigácii buďte opatrní.

Kliknite na ikonu troch bodiek napravo od ikony oka. Otvorí sa rozbaľovací zoznam.

Vyberte možnosť „Odstrániť“.

Počkajte, kým sa zobrazí dialógové okno „Heslo odstránené“, ak ho chcete pridať späť.

  • Ak urobíte chybu, je tu tlačidlo Undo, ktoré vašu chybu napraví. Budete však musieť byť veľmi rýchli, aby ste klikli na tlačidlo Zrušiť, pretože toto pole sa príliš rýchlo skryje.

Opakujte pre všetky ostatné položky hesla, ktoré chcete odstrániť. Toto je voliteľné a do veľkej miery závisí od vášho vlastného výberu úložiska.

Posuňte sa späť na začiatok stránky, ak máte na tejto stránke viac ako niekoľko položiek.

  • Na stránke ⇱ Domov ktoré by vás za normálnych okolností vrátilo na začiatok webovej stránky, to na tejto stránke presne nerobí, takže sa budete musieť uchýliť k iným možnostiam, ako je napríklad použitie rolovacieho panela na obrazovke, na myši alebo (ak je váš počítač dotykový) posúvanie stránky nahor, kým nedosiahnete jej vrchol.

Skontrolujte prepínače, ktoré ovládajú ukladanie uložených hesiel.

  • „Ponuka na uloženie hesla“ sa vás nevyhnutne opýta, či chcete uložiť heslo vždy, keď správne odpoviete na svoje prihlasovacie údaje a chystáte sa prihlásiť, alebo keď vyplníte stránku s vytvorením účtu pomocou prihlasovacích údajov.
  • „Automatické prihlásenie“ môže byť náročné. Ak je vypnutá, prehliadač Microsoft Edge si zakaždým vyžiada vaše povolenie na prihlásenie na webovú stránku. Ak je zapnuté, často vás aj tak vráti na stránku s vyplnenými údajmi o vašom účte – čaká, kým stlačíte tlačidlo Ok a prihlásite sa na webovú stránku obsahujúcu prihlasovací formulár.
  • Prečítajte si o rýchlom vyhľadávaní v hornej časti. Zadaním buď detailu účtu (napríklad používateľského mena alebo hesla), alebo „názvu“ webovej stránky sa výsledky vyhľadávania v reálnom čase zúžia len na tie, ktoré majú tieto informácie uložené v tomto zozname.