Ako odstrániť účet YouTube: 15 krokov (s obrázkami)

Odstránenie účtu YouTube môže byť zložité, a ak si nedáte pozor, môže sa stať, že vymažete celý svoj účet Google. V tomto článku sa dozviete, ako vymazať len svoje konto YouTube.

Metóda 1 z 2: Odstránenie účtov

Navštívte stránku Správa konta Google. Navštívte stránku Google.com/konto v prehliadači. Google prepojil každé konto YouTube s kontom Google+. Jediný spôsob, ako vymazať svoje konto YouTube, je vymazať s ním spojený profil Google+.

  • Odstránenie účtu Google+ neovplyvní iné produkty Google, ako napríklad Gmail alebo Disk. Vaše e-maily a uložené súbory nebudú odstránené. Všetky fotografie nahrané do služby Google+ budú stále prístupné prostredníctvom služby Picasa.
  • O svoje kontakty neprídete, hoci už nebudú usporiadané podľa kruhov.
  • Neprídete o žiadne stránky Google+, ktoré vlastníte alebo spravujete.
  • Vy bude stratíte prístup k svojmu profilu Google+ a všetkým svojim +1.

Kliknite na kartu „Dátové nástroje“.

Kliknite na odkaz „Odstrániť profil a funkcie Google+“.

Potvrďte, že chcete vymazať všetko opísané, zaškrtnutím políčka „Požadované“ v dolnej časti stránky.

Kliknite na tlačidlo „Odstrániť vybrané služby“. Váš profil Google+ bude vymazaný, čo znamená, že bude vymazaný aj váš kanál YouTube.

  • Vaše komentáre a správy budú natrvalo vymazané.

Metóda 2 z 2:Odstránenie kanálov

Prihláste sa do služby YouTube s kanálom, ktorý chcete odstrániť. Každý vytvorený kanál bude mať samostatné konto v službe YouTube a Google+.

  • Táto možnosť je k dispozícii len vtedy, ak máte viacero kanálov.
  • Ak chcete zmeniť účet, kliknite na obrázok vedľa svojho mena v pravom hornom rohu stránky YouTube. Vyberte kanál, ktorý chcete odstrániť.

Kliknite na svoj profilový obrázok v pravom hornom rohu stránky YouTube. Kliknite na ikonu ozubeného kolieska pod názvom svojho kanála.

Kliknite na odkaz „Rozšírené“. Táto možnosť sa nachádza pod názvom vášho kanála v časti Prehľad na stránke Nastavenia.

Kliknite na tlačidlo „Odstrániť kanál“. Budete sa musieť znova prihlásiť pomocou svojho základného účtu Google a potom sa otvorí stránka „Odstrániť kanál“. Zobrazí sa vám, koľko videí a zoznamov skladieb bude odstránených a koľko odberateľov a komentárov sa stratí.

  • Opätovným kliknutím na tlačidlo „Odstrániť kanál“ odstránite kanál.
  • Vaše konto Google nebude odstránené.

Navštívte stránku Google+. Aj keď bol kanál vymazaný, stále sa môžete prihlásiť do služby YouTube pomocou pridruženej stránky Google+, ktorá má rovnaký názov. Ak ho chcete úplne vymazať, musíte otvoriť stránku Google+.

Prihláste sa pomocou stránky Google+, ktorú chcete odstrániť. Základný profil účtu Google Google+ nemôžete odstrániť.

Prejdite na ponuku Domov a vyberte položku Nastavenia.

Prejdite na spodnú časť a kliknite na odkaz „Odstrániť stránku“.

Potvrďte, že ho chcete odstrániť, a kliknite na tlačidlo „Odstrániť stránku“.

  • Začiarknite políčko pri každej službe, ku ktorej stratíte prístup, a potom začiarknutím políčok potvrďte, že chcete stránku Google+ odstrániť.