Ako opustiť zdieľaný priečinok na disku Google v počítači PC alebo Mac: 7 krokov

V tomto článku sa dozviete, ako sa odstrániť zo zdieľaného priečinka služby Disk Google a odstrániť ho z online úložiska Disk pomocou počítačového internetového prehliadača.

Kroky

Otvoriť stránku Disk Google vo vašom internetovom prehliadači. Zadajte položku Disk.Google.com v adresnom riadku prehliadača a stlačte ↵ Enter alebo na stránke ⏎ Vrátiť sa na klávesnici.

  • Ak nie ste v prehliadači automaticky prihlásení do služby Disk, zadajte svoj e-mail a heslo a prihláste sa pomocou svojho konta Google.

Klepnite pravým tlačidlom myši na zdieľaný priečinok, ktorý chcete opustiť. V zozname uložených priečinkov nájdite zdieľaný priečinok, ktorý chcete opustiť, a pravým tlačidlom myši otvorte rozbaľovaciu ponuku.

Klepnite na Zdieľať v rozbaľovacej ponuke. Táto možnosť je uvedená vedľa ikony sivej figúrky v ponuke. Otvorí nastavenia zdieľania tohto priečinka v novom vyskakovacom okne.

Klepnite na Rozšírené vo vyskakovacom okne. Táto možnosť sa nachádza v pravom dolnom rohu okna. Otvorí sa zoznam všetkých, ktorí majú prístup k tomuto zdieľanému priečinku.

Kliknite na tlačidlo X ikona vedľa vášho mena. Pod Kto má prístup nadpis, nájdite svoje meno a kliknite na položku X ikony vedľa neho. Tým sa vaše meno v zozname zašedne.

  • Ak ste vlastníkom tohto zdieľaného priečinka, pred opustením priečinka musíte svoje vlastníctvo preniesť na iného používateľa. Ak to chcete urobiť, kliknite na ikonu vedľa iného používateľa a vyberte Je vlastník.

Klepnite na modré tlačidlo Uložiť zmeny Tlačidlo. Nachádza sa v ľavom dolnom rohu vyskakovacieho okna. Svoju akciu budete musieť potvrdiť v novom vyskakovacom okne.

  • Kliknite na modrú Áno tlačidlo. Potvrdí vašu akciu a odstráni vás z tohto zdieľaného priečinka. Priečinok sa odstráni z vášho Disku.