Ako používať aplikáciu Vuforia Chalk na iPhone alebo iPade (s obrázkami)

V tomto článku sa dozviete, ako začať používať aplikáciu Vuforia Chalk, aplikáciu rozšírenej reality, ktorá vám umožňuje vidieť a kresliť na tom istom živom zobrazení pomocou iPhonu alebo iPadu.

Časť 1 z 3: Vytvorenie účtu

Otvorte aplikáciu Chalk na iPhone alebo iPade. Vyhľadajte zelenobielu ikonu chatovej bubliny s kľukatou čiarou. Ak je nainštalovaný, zvyčajne ho nájdete na jednej z domovských obrazoviek.

  • Ak nemáte nainštalovanú aplikáciu Chalk, otvorte Obchod s aplikáciami , ťuknite na stránku Vyhľadávanie, a potom vyhľadajte vuforia krieda. Ťuknite na stránku GET vedľa aplikácie vo výsledkoch vyhľadávania a potom ju podľa pokynov na obrazovke nainštalovať.

Ťuknite na Zaregistrujte sa. Tým sa dostanete na obrazovku vytvorenia nového účtu.

  • Ak už máte konto Vuforia Chalk, ťuknite na položku Prihlásenie, a potom sa podľa pokynov na obrazovke prihláste.

Zadajte svoje osobné údaje a ťuknite na položku Pokračujte na. O niekoľko okamihov dostanete SMS správu od spoločnosti Vuforia, ktorá obsahuje overovací kód.

Zadajte overovací kód a ťuknite na položku Hotovo. Vaše konto je teraz aktívne.

Postupujte podľa pokynov na obrazovke a udeľte aplikácii Chalk potrebné oprávnenia. Vuforia potrebuje na správne fungovanie prístup k vášmu fotoaparátu, mikrofónu a kontaktom.

Časť 2 z 3:Pridávanie kontaktov

Otvorte aplikáciu Chalk na svojom iPhone alebo iPade. Vyhľadajte zelenobielu ikonu chatovej bubliny s kľukatou čiarou. Zvyčajne ju nájdete na domovskej obrazovke.

  • Ak používate firemné konto prostredníctvom svojho zamestnávateľa, nebudete môcť pridávať kontakty, pokiaľ nie ste správcom spoločnosti.</ref>

Ťuknite na tlačidlo ″nový kontakt. Je to obrys osoby s ″+″ v pravom hornom rohu obrazovky.

Vyberte typ kontaktu. Môžete vybrať kontakty z adresára iPhonu alebo iPadu alebo vytvoriť nové kontakty zadaním telefónneho čísla alebo e-mailovej adresy.

Vyberte alebo vytvorte kontakt. Zadajte telefónne číslo alebo e-mailovú adresu osoby, ktorú chcete pridať, a potom zadajte jej meno do určených polí. Ak vyberáte kontakt z adresára, ťuknutím na jeho meno ho pridáte.

  • Ak váš nový kontakt ešte nie je zaregistrovaný v aplikácii Vuforia Chalk, budete vyzvaní, aby ste mu poslali pozvánku. Keď si osoba stiahne aplikáciu, budete ju môcť pridať.

Časť 3 z 3:Spolupráca

Otvorte aplikáciu Chalk. Zvyčajne ju nájdete na domovskej obrazovke. Vyhľadajte ikonu zelenej a bielej chatovej bubliny so žmolkom vo vnútri.

Ťuknite na kontakt. Ak očakávate, že vám osoba zavolá, nie je potrebné vyberať jej meno. Počkajte, kým príde hovor.

Klepnite na Zobraziť môj pohľad zdieľanie vlastného pohľadu. Ak nebudete zdieľať svoj pohľad, ťuknite na možnosť Volať a uskutočnite hovor.

  • Svoj pohľad môže zdieľať vždy len jedna osoba. Obe strany uvidia rovnaký pohľad.

Prijať hovor. Osoba prijímajúca hovor môže ťuknúť na Prijať keď sa zobrazí možnosť.

  • Keď sa osoba zdieľajúca svoj pohľad pripojí k hovoru, bude musieť vybrať možnosť na obrazovke, aby mohla začať zdieľať.

Držte iPhone alebo iPad tak, aby kamera smerovala na konkrétne miesto. Všetko, čo sa dostane do zorného poľa kamery, sa zobrazí na obrazovke druhej osoby.

  • Ak napríklad potrebujete pomoc pri používaní diaľkového ovládača, nasmerujte fotoaparát tak, aby bol diaľkový ovládač v zornom poli.

Ťuknutím na tlačidlo pozastavenia zmrazíte zobrazenie. Tento postup nie je povinný, ale môže byť užitočný, ak niekto potrebuje urobiť značky na konkrétnom zobrazení.

  • Ak napríklad osoba zdieľajúca svoj pohľad nasmeruje kameru na motor auta, pomocník môže ťuknúť na tlačidlo pozastavenia, keď kamera zobrazí konkrétnu oblasť motora. Pomocník tak môže na danú oblasť urobiť značky bez ohľadu na to, kam zdieľajúci pohybuje fotoaparátom.
  • Opätovným ťuknutím na tlačidlo pozastavenia sa vrátite do živého náhľadu.

Potiahnite prstom (alebo prstom Apple Pencil) na obrazovke, aby ste nakreslili. V ľubovoľnom type zobrazenia môžete zakrúžkovať, obkresliť alebo prečiarknuť určité oblasti. Nakreslené značky zostanú nad objektmi, na ktorých boli nakreslené, aj keď zdieľajúci presunie fotoaparát do iného uhla.[1]

  • Obe osoby pripojené k hovoru môžu kresliť na rovnakom zobrazení. Vaše kresby sa budú zobrazovať v rôznych farbách, aby ste mali prehľad.
  • Ak chcete zrušiť posledné označenie, klepnite na zakrivenú šípku v pravom dolnom rohu obrazovky.
  • Klepnutím na ikonu telefónneho prijímača odpojte. Nájdete ho v hornej časti obrazovky. Tým sa ukončí hovor.
  • Odkazy