Ako preniesť SMS z iPhonu do iPhonu (s obrázkami)

V tomto článku sa dozviete, ako uložiť zálohu všetkých svojich údajov do služby iCloud na iPhone a obnoviť zálohované údaje na inom iPhone. Takto môžete preniesť všetky svoje správy, ako aj fotografie a hudbu z jedného iPhonu do druhého.

Časť 1 z 3: Vytvorenie zálohy iCloud


Otvorte aplikáciu Nastavenia prvého iPhonu. Vyhľadajte ikonu na domovskej obrazovke alebo v ponuke aplikácií a ťuknite na ňu, čím otvoríte Nastavenia.

  • Musí to byť iPhone, ktorý obsahuje všetky SMS správy, ktoré chcete preniesť.


Klepnite na svoje Apple ID v hornej časti. Vaše meno a obrázok Apple ID sa zobrazujú v hornej časti ponuky Nastavenia. Ťuknutím otvoríte ponuku Apple ID.


Klepnite na iCloud na ponuku Apple ID. Táto možnosť je uvedená vedľa ikony tu. Na novej stránke sa vám otvoria informácie o službe iCloud.


Prejdite nadol a ťuknite na položku Zálohovanie iCloud. Túto možnosť nájdete v spodnej časti sekcie „APLIKÁCIE POUŽÍVAJÚCE ICLOUD“. Otvoria sa nastavenia zálohovania.


Posuňte prepínač vedľa Zálohovanie na iCloud na . Zobrazí sa okno s potvrdením.


Klepnite na OK vo vyskakovacom okne s potvrdením. Tým potvrdíte svoju akciu a povolíte funkciu iCloud Backup na svojom konte Apple ID.


Ťuknite na položku Zálohovať teraz tlačidlo pod prepínačom. Spustí sa zálohovanie a na konto iCloud sa uloží záloha všetkých vašich údajov vrátane všetkých SMS správ.

Časť 2 z 3:Obnovenie druhého iPhonu


Otvorte aplikáciu Nastavenia na svojom druhom iPhone. Vyhľadajte ikonu na domovskej obrazovke alebo v ponuke aplikácií a ťuknite na ňu, čím otvoríte Nastavenia.

  • Ak práve nastavujete nový iPhone po prvýkrát, nemusíte ho resetovať.


Prejdite nadol a ťuknite na položku Všeobecné. Nájdite ikonu v ponuke Nastavenia a ťuknite na ňu.


Prejdite nadol a ťuknite na položku Obnovenie. Otvoria sa vám možnosti resetovania na novej stránke.


Ťuknite na položku Vymazanie všetkého obsahu a nastavení. Táto možnosť odstráni všetky dokumenty a údaje v iPhone.

  • Uistite sa, že nie ste prihlásení do rovnakého konta Apple ID na prvom a druhom iPhone. Tým sa môžu vymazať všetky údaje v zálohe iCloud.
  • Pred resetovaním zvážte uloženie manuálnej zálohy druhého iPhonu v iTunes. Takto neprídete o svoje osobné údaje, ak sa počas resetovania niečo pokazí.


Ťukni na Vymazať teraz vo vyskakovacom okne s potvrdením. Tým vymažete všetky údaje v iPhone a obnovíte jeho továrenské nastavenia.

Časť 3 z 3:Prenos SMS správ


Zapnite svoj druhý iPhone. Privíta vás obrazovka „Hello“.


Postupujte podľa pokynov na nastavenie, kým sa nezobrazí obrazovka Wi-Fi.


Pripojte sa k sieti Wi-Fi na novom iPhone. Nájdite v zozname dostupnú sieť Wi-Fi a ťuknutím na jej názov sa k nej pripojte.


Pokračujte v krokoch nastavenia, kým sa nezobrazí aplikácia Apps & Dátová obrazovka. Táto stránka vám umožní obnoviť zálohu údajov vášho prvého iPhonu z iCloudu.


Vyberte položku Obnoviť zo zálohy iCloud. To vás vyzve, aby ste sa prihlásili do svojho Apple ID.


Prihláste sa do konta Apple ID, ktoré ste použili pri svojom prvom iPhone. To vám umožní stiahnuť starú zálohu so všetkými SMS správami.


V zozname záloh vyberte najnovšiu dostupnú zálohu. Nájdite svoj najnovší súbor zálohy a klepnutím naň preneste svoje údaje z prvého iPhonu.


  • Počkajte, kým sa dokončí obnovenie zálohy. Váš nový iPhone stiahne všetky vaše fotografie, hudbu, aplikácie a údaje o správach zo zálohy vášho prvého iPhonu.

    • Uistite sa, že ste počas obnovy pripojení na internet.
    • Po dokončení obnovy si môžete v aplikácii Správy zobraziť svoje staré SMS vlákna.