Ako spravovať nastavenia prezerania e-mailov v službe Yahoo: 12 krokov

Nastavenia zobrazovania e-mailov sú dôležitou súčasťou každého poskytovateľa e-mailových služieb. Týmto spôsobom môžete zobraziť a prijímať e-maily. Môžete si ho prispôsobiť viacerými spôsobmi, aby bolo vaše konto nastavené presne tak, ako ste chceli. Zmenu týchto nastavení môžete vykonať za krátky čas a môže mať obrovský význam.

Časť 1 z 2:Prístup k ponuke Nastavenia

Prejsť na www.yahoo.com vo vašom webovom prehliadači. Týmto sa dostanete na domovskú stránku Yahoo.

Prejdite na stránku Pošta. V ľavom hornom rohu obrazovky vyhľadajte tlačidlo „Mail“. To sa nachádza vo vnútri fialového pruhu. Kliknutím na tlačidlo „Mail“ sa dostanete na prihlasovaciu obrazovku svojho konta.

Prihláste sa. Kliknite na políčko e-mailovej adresy a zadajte svoju e-mailovú adresu; kliknite na políčko hesla pod ním a zadajte svoje heslo. Po zadaní oboch informácií kliknite na tlačidlo „Prihlásiť sa“, ktoré sa nachádza pod vašimi informáciami.

Prejdite do Nastavení. Na hlavnej obrazovke pošty kliknite na ozubené koliesko na pravej strane, čím sa zobrazí rozbaľovacia ponuka. Druhá možnosť znie „Nastavenia“; kliknutím na ňu načítate nastavenia Yahoo.

Časť 2 z 2:Správa nastavení zobrazovania e-mailov

Správa nastavení zobrazovania e-mailov. Keď sa načítajú vaše nastavenia, predvolená ponuka slúži na zobrazenie vašej elektronickej pošty. Na úpravu týchto nastavení nemusíte prechádzať na inú kartu; prvé dve nastavenia sú zaškrtávacie políčka.

  • Na prvom z nich je napísané „Povoliť konverzácie.“ To znamená, že pri prezeraní zoznamov správ môžete viesť aj konverzácie.
  • V druhom políčku je napísané „Zobraziť úryvky“, čo znamená, že pred kliknutím na e-mail sa zobrazí malý úryvok e-mailu.
  • Jedno z týchto nastavení môžete upraviť začiarknutím alebo zrušením začiarknutia políčka jednoduchým kliknutím naň.

Spravujte nastavenia multitaskingu. Ďalšia možnosť vám umožňuje vybrať si spôsob multitaskingu. Vedľa slova „Karty“ a vedľa slova „Posledné“ sa nachádza bublina.“ Môžete kliknúť na bublinu, ktorú chcete použiť.

  • Prvé z nich, „Karty“, znamená, že môžete cyklicky prechádzať medzi všetkými e-mailmi, ktoré ste otvorili naraz.
  • „Nedávne“ znamená, že môžete otvoriť rozbaľovaciu ponuku a vybrať jeden z e-mailov, ktoré ste si nedávno prezerali.

Správa nastavení náhľadu. Tretia nastavená možnosť je „Panel náhľadu.“ Ide o rozbaľovaciu ponuku, ktorá vám umožňuje vybrať, kde sa zobrazí náhľad e-mailu pred kliknutím naň.

  • Predvolené nastavenie je „Žiadne.“ Ak na ňu kliknete, zobrazia sa 3 možnosti: „Žiadne“, „Podokno náhľadu v spodnej časti“ a „Podokno náhľadu vpravo“.“
  • Môžete si vybrať nové kliknutím na požadované z rozbaľovacej ponuky.

Úprava hustoty zobrazenia. Ďalšia možnosť, ktorú máte k dispozícii, je „Hustota zoznamu správ.“ Toto určuje, ako blízko pri sebe alebo rozmiestnené sa budú vaše e-maily zobrazovať v zozname.

  • Na výber sú 3 možnosti: „Štíhly“, „Bežný“ a „Uvoľnený“.“
  • Kliknutím na rozbaľovací zoznam a výberom toho, ktorý chcete použiť, si môžete vybrať ten, ktorý chcete použiť.

Zmeňte nastavenia funkcie „Označiť ako prečítané“. Toto určuje, ako rýchlo sa nové správy označia ako prečítané.

  • Na výber sú 4 možnosti: „Ihneď“, „Za 2 sekundy“, „Za 5 sekúnd“ alebo „Nikdy“.“
  • Výber je rovnaký ako pri ostatných rozbaľovacích ponukách; kliknete naň a keď sa zobrazí zoznam, kliknite na tú, ktorú chcete.

Správa „Po presunutí správy.“ Týmto spôsobom vyberiete miesto, kam budete prechádzať po dokončení presunu správy.

  • Toto je tiež rozbaľovacia ponuka a má dve možnosti: „Zobraziť ďalší e-mail“ a „Vrátiť sa do pôvodného priečinka“.“

Upraviť verziu pošty. Môžete si vybrať medzi možnosťami „Full featured“ a „Basic.“

  • Full featured (Plnohodnotný) vám poskytuje plný prístup ku všetkým rôznym funkciám služby Yahoo! Mail.
  • Základné obmedzí veci, ktoré môžete robiť bez ohľadu na to, či si to chcete len uľahčiť, alebo máte pomalé pripojenie.
  • Vedľa každej voľby sa nachádza bublina. Kliknutím naň vyberte ten, ktorý chcete použiť.
  • Uložiť. Skontrolujte, či je všetko, čo ste zadali, správne. Keď ste si istí, že je všetko dokonalé, kliknite na zelené tlačidlo „Uložiť“ v ľavej dolnej časti obrazovky, čím potvrdíte svoje zmeny.