Ako zabezpečiť súkromie fotografií na Facebooku v systéme Android (s obrázkami)

V tomto článku sa dozviete, ako nastaviť nastavenia ochrany osobných údajov na možnosť Len ja pre vaše fotografie na Facebooku v systéme Android. Obrázky nastavené na možnosť Len ja si môžete prezerať len vy a nikto iný ich nemôže vidieť.

Metóda 1 z 2:Zosúkromnenie starých obrázkov

Otvorte aplikáciu Facebook v systéme Android. Ikona Facebooku vyzerá ako biele „f“ v modrom rámčeku.

  • Ak nie ste na svojom zariadení automaticky prihlásení do služby Facebook, budete sa musieť prihlásiť pomocou e-mailu alebo telefónu a hesla.

Ťuknite na tlačidlo Profil. Vyzerá to ako malá ikona figúrky v pravom hornom rohu obrazovky.

Ťuknite na položku Zobraziť svoj profil. Táto možnosť sa bude nachádzať hneď pod vaším menom a profilovým obrázkom v hornej časti.

Prejdite nadol a ťuknite na položku FOTOGRAFIE. Toto tlačidlo sa nachádza hneď pod vaším menom a informáciami o profile medzi O a PRIATELIA.

Ťuknite na UPLOADS karta. Zobrazia sa všetky fotografie, ktoré ste predtým zverejnili na Facebooku, vrátane profilových fotografií, fotografií na titulnej strane, fotografií na časovej osi, fotografií nahraných z mobilných zariadení a fotografií v albumoch.

Ťuknite na fotografiu. Otvorí sa fotografia v celoobrazovkovom režime prehliadača obrázkov na čiernom pozadí.

Ťuknite na tlačidlo Menu. Vyzerá to ako tri bodky v pravom hornom rohu obrazovky.

  • V závislosti od telefónu a softvéru môže toto tlačidlo vyzerať aj ako tri vodorovné čiary v spodnej časti obrazovky.

Prejdite nadol a ťuknite na položku Upraviť súkromie.

  • V závislosti od telefónu a softvéru sa táto možnosť môže zobraziť aj ako Upraviť súkromie príbehu.

Vyberte položku Len ja z ponuky. Táto možnosť bude vedľa ikony zámku.

  • Ak túto možnosť nevidíte, ťuknite na položku Viac na v spodnej časti ponuky.

Ťuknite na tlačidlo späť. Toto je šípka smerujúca dozadu v ľavom hornom rohu obrazovky. Uloží nastavenia súkromia vašej fotografie ako Len ja. Fotografie nastavené na Iba ja môžete zobraziť iba vy a nikto iný ich neuvidí.

Metóda 2 z 2:Nahrávanie nových súkromných fotografií

Otvorte aplikáciu Facebook v systéme Android. Ikona Facebooku vyzerá ako biele „f“ v modrom rámčeku.

  • Ak nie ste na svojom zariadení automaticky prihlásení na Facebook, budete sa musieť prihlásiť pomocou e-mailu alebo telefónu a hesla.

Ťuknite na tlačidlo Profil. Vyzerá ako malá ikona figúrky v pravom hornom rohu obrazovky.

Ťuknite na položku Zobraziť svoj profil. Toto bude hneď pod vaším menom a profilovou fotografiou v hornej časti.

Prejdite nadol a ťuknite na položku FOTOGRAFIE. Toto tlačidlo sa nachádza hneď pod vaším menom a profilovými informáciami medzi O a FRIENDS.

Ťuknite na položku ADD Tlačidlo. Toto tlačidlo vyzerá ako malá ikona na šírku so znakom plus v pravom hornom rohu obrazovky. Otvorí sa galéria obrázkov vášho zariadenia.

Ťuknite na obrázky, ktoré chcete zverejniť na Facebooku. Môžete vybrať jeden alebo viac obrázkov naraz.

  • Prípadne ťuknite na ikonu fotoaparátu v pravom hornom rohu a nasnímajte fotografiu pomocou fotoaparátu zariadenia.

Klepnite na HOTOVO. Je v pravom hornom rohu obrazovky.

Ťuknite na nástroj Výber publika. Toto je šípka smerujúca nadol pod vaším menom vľavo od + Album Tlačidlo. Zobrazia sa vaše predvolené nastavenia ochrany osobných údajov pre zverejňovanie fotografií. Môže to byť možnosť Verejné, Priatelia, Len ja alebo prispôsobená možnosť.

Vyberte stránku Len ja z ponuky. Táto možnosť sa nachádza vedľa ikony zámku.

  • Ak nevidíte možnosť Len ja, ťuknite na položku Pozrite si všetky v spodnej časti ponuky.
  • Klepnite na Napíšte . Toto tlačidlo sa bude nachádzať v pravom hornom rohu obrazovky. Tento obrázok sa zverejní na vašej časovej osi. Obrázky zverejnené ako Iba ja sú viditeľné len pre vás a nikto iný ich nemôže vidieť.